Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündemTeknoloji

WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni dönem başlıyor

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Kullanıcıların birbirine hızlı ve kolay bir şekilde para transferi yapmalarını sağlayan WhatsApp Payments’ta yeni bir döneme giriliyor. 2019 yılında Mark Zuckerberg bu özelliği, “Ödemeler, daha kolay hale getirme fırsatına sahip olduğumuz alanlardan biri. Para göndermenin, birine fotoğraf göndermek kadar kolay bir işlem olması gerektiğine inanıyorum. Whatsapp Pay konusunda Hindistan dışındaki birçok ülkede de çalışmalar yürütüyoruz” diyerek duyurmuştu. Artık Payments’ta kullanıcılar para iadesi de alabilecekler. İşte çok konuşulacak özelliğin detayları…

WhatsApp Payments’ın kullanımının arttırılması için kullanıcıların 48 saat içinde WhatsApp’ten para iadesi almalarını sağlayabilecek yeni bir sistem üzerinde çalışmalar yapılıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’taki beta testleri keşfeden WABeta’nın bulduğu özelliğe göre WhatsApp Payments’te iade özelliği test ediliyor. Şirket henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak ekran görüntülerinden elde edilen bilgilere göre kullanıcılar daha önce WhatsApp Payment’ı kullanmayan kullanıcılar bu özelliği ilk kez kullandıklarında kendilerine yaptıkları ödemenin bir kısmı 48 saat içinde iade edilecek.

Uygulamanın test aşamasını geçip kullanıma sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Henüz Türkiye’de olmayan WhatsApp Payment ise şimdilik sadece Hindistan ve Brezilya’da kullanılıyor.