Gündem

Vaka sayıları patlayınca Bakan Koca uyarmıştı! Kuaför ve berberler için yeniden kapanma telaşı! Kuaför ve berberlerin çalışma saatleri ve yeniden kapanma detayları

Ülkemizde koronavirüs salgınında meydana gelen varyantlar nedeni ile vaka sayıları çok fazla artmış durumda. Uzmanlardan ve yetkililerden peş peşe açıklamalar geliyor. Son açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi ve vaka sayılarının düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği merak edilirken kuaför ve berberlerin çalışma saatleri araştırılmaya başlandı. Yarın yapılacak olan Kabine Toplantısından herhangi bir kısıtlama kararının çıkması durumunda hazırlıklı olmak isteyen vatandaşlar berberler ile kuaförlerin çalışma saatlerini araştırmaya başladı.

KUAFÖR VE BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl alınan kısıtlama kararları çerçevesinde AVM, berber, kuaför, market ve güzellik merkezleri 10:00 ile 20:00 arasında hizmet vermeye başlamıştı. Küresel salgının devam etmesi nedeniyle Türkiye’de kısıtlamalar yeniden gündeme gelse de vatandaşlar eskisi gibi kapanmanın gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Vatandaşlar özellikle berber ve kuaförler için çalışma saatlerini araştırıyorlar.

SON ALINAN KARAR

Kısıtlama hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Ayrıca bu kısıtlama kararına ilişkin son alınan kararda “Kuaförler ve berberler hafta sonu sokağa çıkma yasakları süresi boyunca kapalı kalacak. Hafta içi hizmet verebilen kuaförler gündüz 10.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında çalışacak” ifadelerine yer verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Kısıtlamalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben bakanıma bilim kurulunda bu konuyu çok farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler gerek halkımızda gerekse öğrencilere yönelik çok daha farklı olmaması lazım ama dün bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bunlardan da taviz veremeyiz diyor. Demek ki bilim kurulunun maske konusunda bir hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata çok önem veriyorum. Vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim başat tedbirlerimiz olacak”