GenelGündem

SON DAKİKA! Kabine Toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş açıklamalarda bulundu!

Tüm Türkiye’nin dört gözle beklediği Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Salgın adına önemli görüşmelerin yapıldığı toplantıdan çıkacak yeni kararları herkes merak ediyordu. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan‘ın açıklamalarından satır başları…

 

“Geçtiğimiz hafta BM 76. kurul toplantısına istişare etmek üzere New York’a gittik. Yaptığımız görüşmelerde ülkemizin temel yaklaşımını tüm dünyaya paylaşma fırsatı bulduk. BM’yi eksiklerine rağmen insanlığın sorunlarını çözecek en önemli kurumlardan biri olarak görüyoruz.”

2053 hedefinden bahseden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Paris İklim Anlaşması ile 2053’e kadar uzanan bir perspektifte orta ve uzun vadeli hedef haline getiriyoruz. Birileri sırf bunun altında bizim hükümetimizin, Cumhur İttifakı’nın imzası var diye yapılan işi değersiz hale getirme, önemsizleştirmeye, hatta tam tersini göstermeye çalışsa da gerçekten tarihi bir karar aldık. Türkiye iklim değişikliği konusunda tarihi bir adım atıyor. Önümüzdeki ay Paris Anlaşması’nı onaylama kararı aldık. Sıfır emisyon hedefiyle hazırlanacak eylem planlarını hayata geçireceğiz.”

“Türkiye ekonomisi salgın şartlarını geride bırakarak hızla yol alıyor. Yıllık ihracat tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. İstihdamımız sürekli artıyor.”

UZAKTAN EĞİTİM

Erdoğan, yüz yüze eğitim ve barınma konusuna da değindi:

“Uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerini alamadığını gördük. 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim alınan önlemlerle başarılı bir şekilde devam ediyor. Yüz yüze eğitimin sağlıklı devam etmesi için 722 milyon lira ek ödenek ilgili yerlere gönderildi.

“Türkiye, dünyanın en fazla sayıda KYK yurduna sahip ülkesidir. Son zamanlarda bazı park, bahçe banklarında yatanlar… Bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar sözde öğrenci. Gezi Parkı olayı neyse bir başka versiyonudur. Hükümete geldiğimizde 190 olan yurt sayısını 774’e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Özel yurtlarımızın 300 binin üzerindeki kapasitesi de öğrencilerimizin hizmetindedir.”

“Biz şu anda 1,5 milyon öğrencimize burs ve kredi veriyoruz. Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Ev ve pansiyon gibi yerlerde kalmak isteyenler de bulunmakta. Zaten kaydı olanlarla birlikte yurt kapasitelerinin tamamına yakını öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yapımı devam eden, ihale aşamasında olan yurtlarımızla birlikte 110 bin yatağı daha öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.”