EkonomiGündem

Borcu olanlar dikkat! Sayılı günler kaldı, bu tarihe kadar yapmazsanız yapılandırma hakkınızı kaybediyorsunuz

Devlet, pandemi döneminde ekonomik sıkıntıyla boğuşan ve borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için yapılandırma yasasını devreye soktu. Bu yasa ile birlikte borçların faizleri yüzde 90 oranında siliniyor. Yapılandırma için son başvuruda ise sayılı günlere girildi. Bu süre içinde başvuru yapmayanlar hakkını kaybediyor. İşte yapılandırmaya dair tüm bilgiler…

Yapılandırma yasası ile emeklilikte yaşı doldurduğu halde prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara, hem borçların tamamını ödeyenlere büyük bir indirim uygulandı, hem de borçları ödemekte zorlananlar için kredi yolu açıldı.

Kamuya borcu olan pek çok kişi de bu yasa ile borçlarının faizlerinden kurtularak kalan kısmı ödedi. Yapılandırma için son başvuru tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı. Bu tarih geçtiğinde başvurusunu yapmayanlar yapılandırma hakkını kaybedecek.

TAKSİT ÖDEMELERİ

Peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. SGK’ya ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım’a kadar yapılacak. Yapılandırılan borçlar peşin olarak 1 Kasım’a kadar ödenirse, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.