Gündem

Korona salgınında kış planı duyurusu! Alınacak önlemler, sokağa çıkma yasağı, kapanma ve kısıtlama haberleri

Koronavirüs salgınında yaşanan vaka artışlarından kaynaklı olarak önlemler alınmaya devam ediyor. Yapılan açıklamada toplam aşılama sayısı 108.489.221 olarak ifade edildi ve devreye kış planı alındı. Bu doğrultuda lokanta, kafe, AVM gibi yerlere girişte vatandaştan HES kodu yerine aşı kartı istenmesi gibi uygulama geleceği belirtildi. Ayrıca yabancı aşı olmak istemeyenlerin TURKOVAC aşısı için teşvik edileceği bildirildi.

YERLİ AŞI KAMPANYASI

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın aktardıklarına göre hükümet, pandemiyle ilgili çalışmalarını birkaç başlıkta yürütürken; üniversitelerin açılmasıyla vaka sayısında yaşanabilecek olası artış izlemeye alındı. Turkovac üretimi konusunda çalışmalar hızlandı, aşı ile ilgili endişesi olanlar için ‘yerli aşı kampanyası’nın masada olduğu belirtildi.

Bu konuda yapılan açıklamada yerli aşımız olan Turkovac’ın üçüncü doz hatırlatma aşısı olarak kulanılması planlar arasında bulunduğu belirtilerek yapılan çalışmada günde en fazla 300 bin üretilebileceği, üretim bantları için üç şirketle anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

Bu doğrultuda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, aşı numunelerini 14 günlük bir incelemeye tabi tutacak ve acil kullanım onayı alması doğrultusunda seri üretime geçilecek ve üretilen diğer aşıların izlediği yol izlenecek.

AŞI KARTI İSTENECEK

Yapılan toplantılarda uzmanların, HES kodu zorunluluğu olan her yere, aşı kartı zorunluluğu getirilmesini istediği öğrenildi. Bununla birlikte lokantalar, kafeler ve AVM’ler dahil olmak üzere kapalı mekanlar için bu şartın uygulanması talep edilirken uzmanların büyük şehirlere dönüşün tamamlandığını, üniversitelerin de açılmasıyla, ardışık vaka etkisinin Ekim 15’de görüleceği ifade ediliyor.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Tüm bunların yanı sıra kış planında sokağa çıkma yasağı, kısıtlama, kapanma gibi durumların olup olmayacağı merak konusu olsa da herhangi bir açıklama yapılmadı. Gelebilecek olan yasaklar hakkında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.