Gündem

Vaka sayıları çok sert yükseldi! Bakan Koca’dan tam kapanma açıklaması geldi: Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı mı geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve tam kapanma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca açıklamalarında yerli aşının önümüzdeki aylarda devreye gireceğini belirtti. Bakan Koca açıklamalarında temel hedeflerin aşı gücü ile birlikte toplum bağışıklığının elde edilmesi yönünde olduğu belirtildi. Ayrıca Bakan Koca açıklamalarında yeni dönemde kapanmaları devreye almak istemediklerini belirtti.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Temel hedefimiz, aşı gücümüzle toplum bağışıklığının elde edilmesi. Yeni dönemde kapanmaları gündeme almak istemiyoruz.

“AŞILAMA ÖN PLANDA”

Yeni dönemi, kişisel tedbirlerin daha çok devreye girdiği, kişisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendiği ve aşılamayı ön planda tuttuğumuz bir dönem olarak görüyoruz

. Yeni dönemde kısıtlamaları gündeme almak istemiyoruz. Okullar da asla kapanmayacak olan kurumlar olacak. Yükseköğretim de buna dahil.”