GündemSağlık

Pandemi süreciyle ilgili flaş açıklama! Tam kapanma mı geliyor? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü açıkladı…

Koronavirüs vaka sayıları son 24 saati 28 bin 892 vaka ile kapattı, 239 kişi ise hayatını kaybetti. 1 Temmuz’dan itibaren kademeli şekilde artan vaka sayıları, artık yüz yüze eğitime de geçilmesiyle kırmızı alarm verme noktasına ulaştı. Vakaların 30 bine dayanması ise akıllara o soruyu getiriyor: Tam kapanma mı geliyor? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cevapladı…

Son iki haftadır vaka sayıları 25 bin sınırını aşmış durumda. Giderek artan vakalar endişe yaratmaya devam ederken Koronavirüs Bilim Kurulu toplantıları da daha sık gerçekleştirilmeye başlandı. Ek tedbirler, alınabilecek yeni önlemler tartışılırken yüz yüze eğitime geçişle sevinen öğrenciler ve veliler, şimdi yeniden tam kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar ise kış ayları için yeniden kapanma uyarısında bulunmaya devam ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, tüm bu sorulara yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı.

“Yeniden tam kapanma mı geliyor?” sorusuna Sözcü Kalın şöyle cevap verdi:

Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. İnşallah 29 Ekim’i de çok güzel, coşkulu bir şekilde kutlayacağız. İstanbul’da da biliyorsunuz, çok güzel, büyük bir eser o gün açılacak. AKM açılacak. 29 Ekim’den sonra da biz normal hayatımıza tedbirleri uygulayarak devam edeceğiz.