EğitimGündem

Yüz yüze eğitim duruyor mu? Milli Eğitim Bakanı Özer’den flaş açıklama: Okullar kapanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında şu anda ana odaklarının okulların yüz yüze eğitime devam etmesi olduğunu belirterek, bu süreçte dördüncü haftayı başarılı bir şekilde tamamlamak üzere olduklarını, sürecin planlandığı gibi ilerlediğini bildirdi.

OKULA DEVAMLILIK ORANI

Bakan Özer açıklamalarının devamında şu anda temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranının çok yüksek olduğunu belirtti şöyle devam etti:

“Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık önlemleri alarak okula devam etme noktasında bir kaygılarının olmadığını gösteriyor. Bu süreçte en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması. Süreçte sınıf bazlı bir önlem yaklaşımı yürütüyoruz. Bu kapsamda 850 bin sınıfımız var, vaka nedeniyle zaman zaman bazı sınıflar uzaktan eğitime geçebilir ama önemli olan açık sınıfların varlığını sürdürmesidir. Diğer taraftan 14 gün ara veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulaması ile derslerine devam edebiliyor”

HEDİYELER TAKDİM ETTİ

Öğrencilerin okulları ile ilgili taleplerinin de karşılanacağını belirten Bakan Özer öğrencilerin toplantıya ilişkin duygu ve düşüncelerini aktardığı görüşmede öğrencilere hediyeler takdim etti ve fotoğraf çektirdi.