Gündem

Dünya şokta! Hapishanede çatışma çıktı: 116 kişi hayatını kaybetti! Başlarını kestiler

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bir hapishanede çatışma çıktı. Çıkan çatışma savaşa dönüştü ve patlama seslerinin kesilmesi ile birlikte korkunç tablo resmen açıklandı.

Guayaquil şehrindeki Litoral Cezaevi’nde tutulan çeteler birbirine girdi. Bu olay patlak verince dışarda mahkum yakınları toplandı ve herkesin kulağı içerden gelecek bir haberi bekliyordu.

ÇETELER SAVAŞTI

Yerel medya, Ekvador’da yeni yeni faaliyet göstermeye başlayan Meksikalı uyuşturucu çetesinin cezaevinde isyan emri verdiğini ve olayların başladığını bildiriyor. Çatışmaya yüzlerce mahkum karıştı ve el bombaları atılarak patlama sesleri hapishane dışından bile duyuldu. Savaşanlar Los Lobos ve Tiguerones çeteleriydi.

Ekvador yönetimi savaşı bitirmek için yüzlerce polis ve özel kuvvetler personelini hapishaneye yönlendirdi. Salı günü saat 14:00’da kontrol sağlandı. Ancak Salı günü akşam saatlerinde yeniden silah sesleri duyuldu. Çatışma o kadar şiddetliydi ki Ekvador tarihinin en kötü hapishane şiddeti olarak tarihe geçti. Çatışmalar 400 polisin devreye girmesiyle bitirilebildi.

BAŞLARI KESİLDİ!

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso gazetecilere bir açıklama yaptı. Lasso açıklamalarında ülkenin en büyük kentindeki Litoral Cezaevi’nde 116 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, yaşamını yitiren mahkumlardan altısının başı kesilmişti. Diğer mahkumların vurularak öldürüldüğü açıklandı.