EkonomiGündem

Milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi! Peş peşe açıklamalar geldi: Vergiler kaldırılıyor

Yüz binlerce küçük esnafı etkileyecek olan yeni vergi düzenlemesi için heyecanlı bekleyiş arttı. AK Partili Milletvekili Akbaşoğlu geçtiğimiz hafta önemli bir açıklama yapmıştı ve bu açıklamada vatandaşı, esnafı, çiftçiyi ilgilendiren vergi kanununa ilişkin önümüzdeki hafta düzenleme geleceğini belirtmişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde konuya dair önemli bilgi paylaşımları yaptı.

VERGİDEN MUAF

Selvi yazısında küçük esnafın omzundaki vergi yükünün kaldırılması için bir çalışma yapıldığını belirterek 2022 yılında yürürlüğe gireceğini belirttiği yeni düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Terzi, ayakkabı tamircisi, berber, kahvehane gibi basit usulde defter tutan küçük esnaf ile yıllık cirosu 240 bin liranın altında olanların gelir vergisinden muaf olması öngörülüyor”

55 MADDELİK PAKET

Abdulkadir Selvi yazısında 240 bin liralık ciro oranının, 2022 yılında yeniden değerlendirme oranıyla 250 bin lira olacağına da değindi ve CNN Türk’ün haberine göre, Meclis’te yasama yılının açılmasıyla birlikte gündemde vergi kanunlarına ilişkin düzenleme olacak. 55 maddelik bir paket.

TBMM’ye gelecek olan paket kapsamında tarıma ve çiftçilere yönelik bir düzenleme de olacağı gibi çiftçiye mazot desteği vergiden muaf tutulacak.