EkonomiGenelGündem

Devletten ihtiyaç sahiplerine aylık 1800 TL destek ödemesi müjdesi! Başvuran alıyor, karşılıksız, geri ödemesiz devlet desteği

İhtiyaç sahibi ve muhtaç vatandaşlara devlet tarafından verilen yardımlardan biri de yılda 12 defa hesaplara yatırılan 1800 TL tutarında destek ödemesi. Şartları taşıyan ve başvuruda bulunan herkesin alabildiği bu destek, evde hastası olana, bakıma muhtaç olanlara, engelli hasta bakanlara veriliyor. İşte devletin karşılıksız ve geri ödemesiz her ay maaş verir gibi ödediği desteğe ilişkin tüm detaylar…

Devlet tarafından, hasta ve yaşlı bakımını üstlenenler ile raporla engelli olduğu tespit edilen, sosyal güvencesi olmayan kişilere aylık maddi destek veriliyor.

EVDE BAKIM PARASI

Muhtaç kişilere verilen evde bakım parasını her ay alabilmek için bazı şartlara uygun olmak gerekiyor. Bunlar;

Engellinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğuna dair sağlık kurulu raporuna sahip olması. Daha doğrusu, engellinin sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” ibaresinin yer alması çünkü yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı saptanması durumunda evde bakım parası verilmiyor.

Sağlanması gereken bir diğer koşul da hanenin gelir düzeyi olarak belirtiliyor. Evde bakım parasının alınabilmesi için engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması şartı mevcut.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Evde bakım parası almak isteyenlerin ikamet ettikleri yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Gerekli belgeleri sağlayan ve şartlara uyan herkes bu destekten yararlanabiliyor.