Gündem

Marketlerin çalışma saatlerine kısıtlama mı geliyor? Resmen açıklandı

Bu sene yılbaşı kutlaması yapacak olan vatandaşlar, yılbaşında kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Geçtiğimiz yıl 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı ve bu uygulamanın bu yıl için de olup olmayacağı merak konusu oldu.

MARKETLERE KISITLAMA OLACAK M?

Geçtiğimiz yıl sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı ve marketlere de kısıtlama getirilmişti. Vatandaşlar artan vaka sayılarından dolayı bu yıl da marketlere kısıtlama olup olmayacağını araştırıyorlar.

Kısıtlama boyuncu marketlerde alkol satışı yapılmadı. Ayrıca kısıtlamanın olduğu günler market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterdiler. Bu nedenle bu sene yılbaşı planı yapan vatandaşlar A101, BİM, ŞOK marketlerde yasak uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

A101, BİM, ŞOK marketlerin çalışma saatleri sabah saat 9 ile akşam saat 21:00 arası olarak belirtildi. Ancak bu marketlerin çalışma saatleri bulundukları lokasyona göre değişiklik gösteriyor. Bazı şubeler sabah saat 10:00’da başlayıp akşam saat 22:00’da kapanıyor.

KISITLAMA OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kısıtlama olup olmayacağı hakkında önemli bir açıklama yaptı. İbrahim Kalın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. İnşallah 29 Ekim’i de çok güzel, coşkulu bir şekilde kutlayacağız. İstanbul’da da biliyorsunuz, çok güzel, büyük bir eser o gün açılacak. AKM açılacak. 29 Ekim’den sonra da biz normal hayatımıza tedbirleri uygulayarak devam edeceğiz”