EkonomiGündem

Vatandaşlara müjdeli haber resmen duyuruldu! Su faturası borcu olanların borçları silindi! Diğer vatandaşlara da 3 ay faizsiz borç erteleme yapılıyor

Su faturası borçları ile ilgili olarak çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bir karar alındığı belirtilerek Antalya’da yaşanan yangın felaketinden etkilenen bölgelerde 804 abonenin su borçlarının tamamen silindiği belirtilerek 15 bin 402 abonenin su faturası borçları ise 1 Eylül’den itibaren faizsiz olarak 3 ay süreyle ertelendiği vurgulandı.

FLAŞ KARAR ALINDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konu hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada yangın afet bölgesinde bulunan Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangından etkilenenlerin mağduriyetlerini gidermek için su borçlarına yönelik karar alındığı belirtildi.

BORÇLAR TAMAMEN SİLİNDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplanan ASAT Genel Kurulunun aldığı kararla, söz konusu yerleşim yerlerindeki 804 abonenin su ve atık su borcunu tamamen silindi.

FAİZSİZ ERTELEME

Bununla birlikte 15 bin 402 abonenin borcu ise 1 Eylül’den itibaren 3 ay süre ile faizsiz olarak ertelenirken kurul tarafından alınan karara göre yangından etkilenen, hasar gören veya yenilenen yapılardan abonelik ve montaj bedeli ücreti alınmayacak.