Gündem

Delta ve Mu varyantları belirtileri değişti! Bu belirtiler sizde varsa hemen hastaneye başvurun

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, yeni varyantların ortaya çıkması vaka sayılarını artışa geçirdi. En son tespit edilen Mu ve Delta varyantları vatandaşların panik yapmasına neden oldu. Bu varyantlar ile hastalığın belirtileri de değişti. İngiliz profesör Tim Spector, soğuk algınlığı gibi benzeri belirtiler yaşayanlara test yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak boğaz ağrısı, burun akıntısı ve hapşırığa daha çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Koku ve tat kaybı gibi belirtiler ana semptom olarak görülürken şuan boğaz ağrısı, burun akıntısı ve hapşırığa daha çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılar yapılırken İngiliz Profesör Tim Spector yeni koronavirüs belirtilerinin soğuk algınlığıyla benzer belirtiler taşıdığını bildirdi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Spector açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Soğuk algınlığı ve grip benzeri semptomlarla mücadele ediyorsanız, aslında bu Covid-19 olabilir.

Birçok insan burun akıntısı veya boğaz ağrısını önemsemiyor ancak bu semptomlar COVID-19 belirtileri olabilir. Soğuk algınlığınız varsa bir düşünün. COVID olduğunuzu bilseniz de bilmeseniz de mesafenizi koruyun. Maalesef birçok insan bunun farkında değil. Boğaz ağrısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi şeylere dikkat etmeliyiz. Klasik üçlü öksürük, ateş ve koku kaybı bu günlerde daha nadir görülüyor.”