GündemSpor

Spor dünyası yasta! Usta muhabir İbrahim Saim Altunterim hayatını kaybetti

Spor dünyasını yasa boğan ölüm haberi! Spor medyasında yıllarca görev alan usta spor muhabiri İbrahim Saim Altunterim, evinde geçirdiği bir rahatsızlık sonrası hayatını kaybetti. Turkfutbol.net’in de kurucusu olan Altunterim, ayrıca kariyerindeki birçok başarısıyla ismini Türk spor medyasına altın harflerle kazımıştı.

Geçirdiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırılan usta isim yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve hayatını kaybetti. Altunterim’in cenazesi, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde saat 15.00’te kılınacak olan cenaze namazı sonrası Yakuplu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İBRAHİM SAİM ALTUNTERİM KİMDİR?

1960 yılında Fatih’te dünyaya gelen Altunterim, 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1982’de Bulvar Gazetesi spor servisinde gazetecilik mesleğine başladı, 1983’te Tercüman Gazetesi kadrosuna geçti. 1989 yılında, Birol Nadir’in kurduğu Fotospor gazetesine transfer oldu. Fotospor Gazetesi’nin muhabir kadrosunu kurdu ve 55 kişilik ekibin yöneticiliğini yaptı. Altunterim 2008’de memleketi olan Malatya’nın ilk uydu kanalı, Kanal 44’ü uydudan yayın hayatına taşıdı. Medyanın bütününü ifade edecek Medya Mühendisliği kavramını geliştirdi.