Gündem

Okulların açılması nedeniyle yeni salgın duyurusu yapıldı! Daha korona bitmeden yeni salgın hızla yayılacak

Uzman isimler tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada okulların açılması ile grip vakalarının önümüzdeki günlerde artacağı ifade edildi ve koronavirüs ile karıştırılmaması uyarısı yaptı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonucunda grip vakaları dünya ve Türkiye’de neredeyse sıfırlanmıştı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada uzman isimlerin önümüzdeki günlerde grip vakalarının artacağı belirtildi.

YATKINLIK ARTACAK

Milliyet Gazetesinden Meltem Günay’ın aktardıklarına göreürk Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu yaptığı açıklamalarında risk altındaki gruplarda grip enfeksiyonuna yatkınlığın artacağını ve hastalığın daha ağır seyredebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Zatürre, solunum yetmezliği, nörolojik ve kalple ilgili komplikasyonlar gelişerek, ölüme neden olabilmektedir”

ÖKSÜRÜK VE BOĞAZ AĞRISI

Prof. Dr. Eyüpoğlu, 5 yaş altı çocuklar, 65 yaş üzeri erişkinler ve gebelerin en riskli grup olduğunu belirtti. Bununla birlikte Türk Toraks Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Oya İtil de açıklama yaparak ani başlangıçlı ateş, öksürük veya boğaz ağrısının gribin en tipik bulguları olduğunu ve bu belirtilerin koronavirüse çok benzetildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Okulların açılması ile önümüzdeki dönemde grip enfeksiyonunun toplumda yayılım hızında artış beklenmekte”