Gündem

Meteorolji peş peşe alarm vererek uyardı! Metrekareye 100 KG yağış düşecek: Bugün dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden çok kritik bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, Doğu Karadeniz için alarm verilirken yarından itibaren ‘çok kuvvetli yağış’ etkili olacağı ifade edilerek Rize çevreleri, Artvin kıyı kesimleri ve Trabzon için sel ve su baskını uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ

MGM tarafından yapılan açıklamada Doğu Karadeniz’de devam eden sağanak etkisini artıracağı belirtildi. Ayrıca açıklamaya göre yarın yani 5 Ekim 2021 tarihinin ilk saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimleri ve Trabzon’un doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-100 kilogram/metrekare) yağış öngörülüyor.

SICAKLIK VE RÜZGAR

Sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bununla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava sıcaklığı yurdun güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilerek Kıyı Ege ile Akdeniz’de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredecek. Ayrıca rüzgarın genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği vurgulandı.

HAVA DURUMU

İllere göre hava durumu ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 21

İzmir: Az bulutlu ve açık 27

Adana: Az bulutlu ve açık 32

Antalya: Az bulutlu ve açık 30