EkonomiGenelGündem

Altına yatırım yapanlar dikkat! Son dakika tahmini yapıldı… Yıl sonu için büyük oranda artış bekleniyor

Altın fiyatlarında gerçekleşen son dönem artışı dikkatleri çekerken uzman isimlerden de yıl sonu altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tahminleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı kayda değer bir kazançla kapatan altın, bugün sakin seyirde ilerlese de yıl sonu tahminleri altın fiyatlarında büyük oranda artışın olacağı yönünde.

Ons altının haftalık bazda yüzde 0.5 değer kazanmasıyla gram altın da 500 TL’nin üzerine çıkarak 15 Temmuz tarihinden bu yana ilk defa bu seviyeyi gördü. Yeni haftanın ilk işlem gününde yatay seyir izleyen altın fiyatları için de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten flaş yıl sonu tahmini geldi. Memiş, piyasadaki beklentileri şöyle açıkladı:

“Ons altın için bir yön kırılması yok. Tam ortalarda bir yerde seyrediyor. Dünya piyasalarında yeni yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Enerji krizi özellikle şuanda bütün dünyayı tehdit ediyor. Asya’da Çin’de şartellerin kapatılma sürecine doğru giden bir enerji krizi var. Çetin bir kış ayı bekleniyor” diye konuştu.
Toparlayacak olursak, ons altın fiyatları için kısa vadeli görünüm negatif. Ancak sorunlar artmaya devam ediyor dünyada. Sorunlar ciddi anlamda küresel ekonomiyi tehdit ediyor. Ons yatırımcısı için dikkat edilmesi gereken bir süreçten geçtiğimizi belirtmek isterim. Gram altın fiyatları 450 liralardan 2021 yılına başlamıştı. 500-502 lira seviyelerinde gram altın fiyatı için bir direnç seviyemiz var. Gram altın fiyatları için düşüşlerin kalıcı olacağını ben tahmin etmiyorum.

520 TL’YE ÇIKABİLİR

Gram altın tarafında ons kaynaklı 490 TL altına sarkmalar görülürse orta ve uzun vadeli bir alım fırsatı doğacağını belirten uzman isim, “Gram altın fiyatları için yılsonuna kadar yeni zirveler görme ihtimalimizi ben kuvvetli görüyorum. Özellikle 506 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra 520 liraya doğru bir hızlı yükseliş görebiliriz” dedi.