EkonomiGündem

Vatandaşlara kış desteği kampanyasına başvurular başladı! Her aileden bir kişiye 8 ay boyunca karşılıksız aylık 400 TL verilecek

Ailesi İzmir’de yaşayanlara 8 ay boyunca aylık 400 TL verilecek. İnternet üzerinden kabul edilecek olan başvurular resmen başladı. Duyurulan bu desteğe 18 ile 25 yaş arasındaki vatandaşlar başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca bu desteğe Türkiye’nin her yerinde aktif ve örgün eğitim gören ön lisans veya lisans öğrencileri başvurabilecek.

AYLIK 400 LİRA DESTEK

Konu ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada öğrenim desteği başvurularının başladığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi projeyle ailesi İzmir’de yaşayan 5 bin öğrenciye ayda 400 lira olmak üzere sekiz ay boyunca toplam 3 bin 200’er liralık eğitim desteği verecek.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler bizizmir.com’da paylaşılan formu (https://www.bizizmir.com/tr/egitimyardimi/33/81) dolduracaklardır. Ayrıca bazı koşullar da aranmaktadır. Bu doğrultuda not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden en az 53 olması ve sınıf tekrarı yapmamış olması şartı da aranıyor.

HER HANEDEN BİR ÖĞRENCİ İÇİN

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerde ise not kriteri aranmayacak. Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu öğrenim görüyor olmak da başvuru şartları arasında. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı eğitim yardımı başvurularını her haneden bir öğrenci için kabul edecek.

AÇIKLAMA YAPILDI

Verilen bu destek hakkında bir de açıklama yapıldı. Bu açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

İzmir köklü geçmişi, kadim dayanışma kültürü ile yalnızca bugüne değil yarınlara da ışık tutan özel ve güzel bir şehir. Bu güzel şehirde ya da ülkemizin başka bir şehrinde üniversite öğrenimi alacaksınız. Bize düşen ise üniversite yaşamınız boyunca sizlere nefes aldıracak, kaynaklara erişiminizi sağlayacak, sanat, spor ve kültürle dolu bir eğitim ortamına destek olmaktır.

Sizler için ayda 400 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplam 3.200 TL’lik bir destek paketi hazırladık. Başvuru formunu doldurmanız, istenilen evrakları tamamlamanız, bizim eşit ve adil bir biçimde değerlendirmeleri sonuçlandırmamızı beklemeniz yeterli olacaktır.