EkonomiGündem

Sigara kullanan vatandaşlara darbe üstüne darbe geldi! Sigara fiyatlarında çok büyük bir zam daha yapıldı

Tüm Türkiye Ekim ayına zam haberleri ile başladı. Bu zam haberlerinin hepsi birbirini kovaladı. Sigara fiyatlarına dün yapılan zam büyük yankı uyandırırken bugün sigara fiyatlarına bir zam daha geldi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, bazı sigara fiyatlarına 1 TL zam geldiğini açıklamıştı. Özgür Aybaş sosyal medya hesabından çok önemli bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşımda zamlı sigara fiyatları belirtildi. Bu listeye göre 16 TL olan sigaralar, 17, 17 TL olan sigaralar 18, 18 TL olan sigaralar 19 lira oldu.

YENİ ZAM GELDİ

Zam bir şirket tarafından yapılırken diğer üreticilerin de fiyat artışına gidip gitmeyeceği enflasyon açısından takip edilirken, başka şirket tarafından da bazı sigara gruplarına zam geldi.

Özgür Aybaş yeni bir açıklama yaparak yeni zam listesini paylaştı. Bu doğrultuda listedeki sigara gruplarına 1 TL zam geldiği dikkat çekerken 15 TL olan sigaralar 16 TL olurken, 16 TL olan sigaralar ise 17 TL oldu.

17 TL olan sigara grubu ise 18 TL olarak satılacak. Aynı gruptaki farklı sigara markası ise yine 1 TL zamlanarak 15,5 TL oldu.