EkonomiGündem

Türkiye genelinde çok ucuza icradan konut satışı yapılıyor! İllere göre konutların fiyat listesi açıklandı: Başvurular 10 Ekim’de bitecek

İcradan konut satışı yapıldığı belirtilerek toplam 2490 adet konut satışı için duyuru yayımlandı. Satışlar Türkiye genelinde yapılacak ve detaylar paylaşıldı. Söz konusu konut satışı için başvurular 5 Ekim ile 10 Ekim arasında yapılacak.

İLANLAR BASIN İLAN KURUMUNDA YER ALDI

81 il geneli icradan konut satış ilanı olsa da bazı şehirler için duyurular daha fazla. Bu doğrultuda Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa gibi hem büyükşehir olan hem kalabalık olan şehirlerde çok fazla konut satışı için ilan bulunuyor.

Tüm listeye ulaşmak yada kendi şehri için arama yapmak isteyen vatandaşlar için ilan yayımlandı. Bu ilanlar ise Basın İlan Kurumunun sitesinde bulunuyor.

Bu duyurular Ekim ayının başından beri yayımlanıyor ve konut alımı başvurularının 10 Ekim’de sona ereceği bildirildi.

BAŞVURU DETAYLARI

İcradan konut almak isteyen vatandaşlar başvurularını üzerinden e-İhale ile yapabileceklerdir. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Portal Ortak Ekranları – UYAP Bilişim Sistemi üzerinden başvuruların yapılabileceği ifade edilerek kamu kurumlarının tüm ilanlarında e-ihale başvuru yapacaklar için bir açıklama yer alıyor. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir.”