Gündem

Milyonlarca kişiye müjdeli haber verildi! Koronavirüs salgınında sevindiren haber geldi

Koronavirüs salgınında en önemli gelişmelerden biri aşı çalışmaları oldu. Bunun yanı sıra ilaç çalışmaları devam ediyor. Halen devam eden ve insanların aşı olmaları için teşviklerde bulunan hükümetler toplumsal bağışıklık kazanılmasını amaçlıyorlar. Aşılamanın yanı sıra koronavirüs ilacı için de çok önemli çalışmalar yürütülüyor.

ERKEN EVRESİNDE KULLANILIYOR

Koronavirüs salgınında devletlerin en fazla güvendiği alan aşı çalışmalaABD’li ilaç firması Merck, korona virüsün etkilerini ve virüse bağlı ölüm oranlarını azaltan ilk hap formundaki ilacı geliştirdiğini açıkladı. Firma tarafından Molnupiravir adı verilen ilaç özellikle enfeksiyonun erken evresinde kullanılıyor.

Bu ilaç kapsamında yeni hasta olmuş kişiler geliştirilen ilacı kullananlarda hastaneye yatış ve ölüm oranlarının yarı yarıya azaldığı belirtildi. Merck İlaç Firması söz konusu ilacın önce ABD daha sonra ise diğer ülkelerde kullanılabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuru yapacak.

FİYATI 700 DOLAR

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) söz konusu ilaca onay verirse ABD’nin 1 milyon 700 bin doz ilaç alımı yapacağı belirtildi. Reuters’ın aktardıklarına göre firma ile ABD hükümeti arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilacın fiyatının 700 dolar olarak belirlendiği ifade edildi.