DünyaGündemİş İlanları

Kanada’da çalışacak 731 bin 900 kişi aranıyor! İş gücü ihtiyacı giderek artıyor! Kanada’da çalışmak, oturma izni, maaşlar…

Kuzey Amerika‘nın en ünlü ülkelerinden biri olan Kanada‘ya göçmen talepleri her geçen gün artıyor. İş imkânlarının çokluğu ve yaşam koşullarının rahatlığı ile bilinen ülke sık sık işçi alımı yapıyor. Girişimciler ve işletme sahiplerine de büyük ekonomik rahatlık sağlayan ülke aynı zamanda işverenlerin çalışanlarına tanıdığı hak ve özgürlüklerle de cezbediyor. Kanada İstatistik Kurumu ve Kanada İş Geliştirme Bankası (BDC) tarafından ayrı ayrı yapılan araştırmalar da, Kanada’da genel bir iş gücü ihtiyacı problemi olduğunu gözler önüne serdi. Son aylarda Kanada’da 731 bin 900 eleman açığının olduğu ortaya çıktı.

Yine aynı araştırmada, en büyük eleman ihtiyacının Quebec, Ontario ve British Columbia eyaletlerinde kaydedildiği açıklandı. En çok elemana ihtiyaç duyulan sektör ise sağlık sektörü oldu.

Konaklama ve yemek hizmetlerinin de içinde bulunduğu hizmet sektörü, 89 bin 100 kişi ile Kanada’da en fazla eleman açığının bulunduğu ikinci sektör olarak biliniyor.

TIR ŞOFÖRÜ AÇIĞI DA VAR

Kanada genelinde 2021 yılının ikinci çeyreğindeki tır şoförü açığının 18 bin olduğu ifade edildi. Yapılan araştırmada, “Kamyonculuk ve lojistik, perakende ve toptan ticaretten, inşaat ve tarıma, ormancılık ve madencilikten daha başka sektörlere kadar kilit ekonomik sektörleri destekliyor. Bir gerçek var ki, sürücü açığını kapatmak ne kadar uzun sürerse, tam ekonomik iyileşme de o kadar uzun sürer” ifadesi yer alırken Kanada’nın yıl sonuna kadar göçmen alacağı da biliniyor.

İşte Kanada’da sık sık alım yapılan gruplar:

Perakende satış görevlileri

Kayıtlı hemşireler ve kayıtlı psikiyatri hemşireleri

Kasiyer

İlkokul ve anaokulu öğretmenleri

İdari asistanlar

Yemek tezgâhı görevlileri, mutfak yardımcıları ve ilgili destek meslekler

İdari görevliler

Hemşire yardımcıları, servis görevlileri ve hasta hizmetleri görevlileri

Genel ofis destek çalışanları

Erken çocukluk eğitimcileri ve asistanları

Nakliye kamyonu sürücüleri

Perakende satış görevlileri

Perakende ve toptan ticaret yöneticileri

Kapıcılar, bakıcılar ve bina denetçileri

İnşaat esnafı yardımcıları ve işçileri

Otomotiv servis teknisyenleri, kamyon ve otobüs tamircileri ve mekanik tamircileri

Malzeme işleyicileri

Marangozlar

Yemek tezgâhı görevlileri, mutfak yardımcıları ve ilgili destek meslekler

Aşçılar

İNTERNETTEN İŞ BULABİLİRSİNİZ

Çalışma hayatınızı Kanada’da devam ettirmek istiyorsanız; Indeed Canada, Glassdoor, Monster Canada, CareerBuilder Canada, Eluta.ca, Jobbank, Jobillico, Jobboom, Talent Egg gibi dünyaca ünlü sitelerden iş arayabilir, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapılacak anlaşmalarla çalışma vizesi için de başvurunuzun ardından Kanada’da oturum izni alabilirsiniz. Sık sık ilan verildiği için bu sayfaları takip etmekte yarar var.

KANADA’DA ORTALAMA MAAŞLAR

Ortalamaya bakıldığında Kanada’da en yüksek maaşı alan grup sağlık sektörü çalışanları. Kanada’da doktor maaşları yılda ortalama 300 bin Kanada Doları olarak belirtiliyor.

Diğer belli başlı yıllık maaşların Kanada Doları üzerinden tutarı ise şöyle:

Kanada tır şoförü maaşları 85.000 – 95.000

Kanada inşaat işçisi maaşları 75.000 – 110.000

Kanada kuaför maaşları 60.000 – 110.000

4 Yorum

  1. Benim çalışmaya ihtiyacım var iş arıyorum kendime