Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündemSağlık

Delta varyantıyla ilgili herkesi korkutan gelişme! Önlemlerinizi almazsanız ölüm riskiniz yüzde 133 daha fazla

Koronavirüs tehlikesi dünya çapında hız kesmeden devam ederken dünyanın dört bir yanından bilim insanları da yeni varyantların yüksek bulaş ve öldürücülük risklerine karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyorlar. Özellikle de Hindistan’da ortaya çıkarak kısa süre içinde yayılan Delta varyantı, bulaşıcılığının yüksek olmasıyla biliniyor. Kanadalı bilim insanları da yaptıkları bir araştırmayla Delta‘nın orijinal koronavirüsten yüzde 133 daha fazla ölüm riskine neden olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Toronto Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen ve Salı günü Canadian Medical Association Journal’da yayınlanan çalışma Delta’nın yüzde 133 daha bulaşıcı olduğunu gün yüzüne çıkardı. 7 Şubat ile 27 Haziran 2021 arasında Ontario’da bildirilen 212 binden fazla koronavirüs vakasını inceleyen ekip Delta vakaları arasında, orijinal virüs türüne kıyasla hastaneye yatış riskinin yüzde 108, yoğun bakım ünitesine kabul riskinin yüzde 235 ve ölüm riskinin yüzde 133 arttığını belirledi.

Araştırmayı yapan bilim insanları, bu sonuçların insanları aşıya teşvik etmesini umduklarını da belirtiyorlar. İki doz BioNTech aşısının yüzde 88 koruyuculuk oranı da sık sık gündeme geliyor. Hatırlatma dozlarının da yapılmasıyla koronavirüse karşı tam koruma sağlanabiliyor.