Gündem

Türkiye’de milyonlarca kişiye güzel haber! Yeni sistem duyuruldu: Artık ehliyet taşıma zorunluluğu yok

Türkiye’de trafiğe çıkan milyonlarca araç sürücüsü bulunurken milyonlarca vatandaşın araç kullanırken yanında taşıdığı ehliyetler hakkında çok önemli bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması ile ehliyetin kolayca T.C. Kimlik Kartına ekleyebileceği belirtilerek uygulama üzerinden cep telefonu ile kolayca başvuru yapılabileceği ifade edildi.

EHLİYETLERİN KİMLİK İLE BİRLEŞTİRİLMESİ

Türkiye’de pek çok işlem artık dijital platformlarda hallediliyor. Bu kapsamda ehliyeti olanları ilgilendiren önemli açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması ile ehliyetin kolayca T.C. Kimlik Kartına ekleyebileceği bildirildi.

YAPILACAK İŞLEMLER

Cep telefonu ile tarayıcı açılarak arama çubuğuna randevu.nvi.gov.tr adresini yazıp aratacaklardır. Burada isim, soyisim, T.C. Kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve cep telefon numaranızı yazarak devam et butonuna tıklayarak karşınıza bir takım bilgiler gelirse, okuyup doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Bunun devamında ilinizi ve işlem yapmak istediğiniz Nüfus Müdürlüğünü seçerek HES kodunuzu girmeniz gerekmektedir.

2 MİLYONA YÜKSELDİ

Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması ile sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısının 2 milyon 21 bin 570’e yükseldiğini duyurdu.