EkonomiGenelGündem

Akaryakıt fiyatları vatandaşın cebini bir kez daha yakacak! Akaryakıta bir büyük zam daha açıklandı!

Zam haberleri art arda veriliyor! Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş yaptığı son değerlendirmelerde akaryakıtta benzin ve motorine zam geleceğini açıkladı. Ayrıca geçtiğimiz hafta LPG oto gaz fiyatına da zam gelmişti.

Anadolu Ajansı’na konuşan EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt fiyatları için üzücü gelişmeyi paylaştı. Aktaş, bu hafta içerisinde benzin ve mazot fiyatına zam gelebileceğini söyledi. Eylül ayı içerisinde Akaryakıt fiyatlarındaki en çarpıcı fiyatlamanın LPG’de gerçekleştiğine değinen Fesih Aktaş eşel mobil sisteminde LPG’de limitlerin yaklaşık 2 ay önce dolduğunu, benzinde söz konusu sistem kaynaklı limitlerin 48,4 kuruş, motorinde ise 12,2 kuruş kaldığına dikkat çekerek hafta içinde mazot ve benzin fiyatına da zam ihtiyacı doğabileceğinin haberini verdi.

Aktaş “Zam ihtiyacında ilk olarak bu rakamlar ÖTV’den karşılanacak olup fazlası oluşur ise maalesef bunlar da pompa satış fiyatlarına yansımaya başlayacaktır” diyerek zam gelebileceği konusunda uyardı.