GenelGündemSağlık

Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Yeni salgında vaka sayıları giderek artıyor! Tarih verildi…

Vatandaşlar normalleşme sürecine başlandığından beri gevşetilen, maske, mesafe, temizlik gibi kişisel önlemler sebebiyle bu kış aylarında yeni bir grip salgını tehlikesinin altını çiziyorlar. Koronavirüsle hemen hemen aynı semptomlara neden olan grip virüsü, şimdiden dolaşıma girdi bile. Grip şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısında kayda değer bir artış yaşanıyor.

1 Temmuz’dan itibaren normalleşmeye girilmesi, yaz aylarındaki yerli turist hareketliliği ve okulların da açılmasıyla yurt genelinde yaşanan öğrenci hareketliliği, koronavirüs vaka sayılarında yeniden artışa neden oldu. Toplum bağışıklığı henüz sağlanamamışken alınan kişisel önlemlerin de gevşetilmesi koronavirüsün yanına kış ayları için bir tehlikeyi daha ekliyor: grip salgını.

Uzman isimler 15 Ekim’den başlayarak önümüzdeki aylar için salgın uyarısında bulunuyor. İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Osman Erk de, “15 Ekim’den sonra Kovid-19 dışındaki üst solunum yolu enfeksiyonları ile grip vakalarında artış olabilir. Kovid-19 aşısının griple ilgili olmadığı bilinmeli” diyerek herkesi uyardı.