Genel

Leyla Aydemir ölümüne ilişkin son dakika gelişmesi! Beraat ettiler!

Gelen bir son dakika haberine göre Ağrı’da hayatını kaybeden Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Görülen davanın 2. Duruşmasında alınan karar kapsamında tutuksuz yargılanan 7 sanık beraat etti. Detaylar haberimizde..

Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla’nın 18 gün sonra cesedi bulunmuştu. Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Yusuf Aydemir ve beraatine karar verilen 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

ANNE VE BABA DURUŞMADA YOKTU

Leyla Aydemir’in tahliye edilen amcası sanık Yusuf Aydemir ve tutuksuz sanıklar Y.A, B.D, H.D, M Aydemir, M.A. Aydemir ve A.A duruşmaya katıldı. Küçük Leyla’nın anne ve babası duruşmaya katılmazken, tarafların avukatları duruşmada hazırdı.

Olaya ilişkin olduğu iddia edilen bir ses kaydı sunuldu. Leyla Aydemir ailesinin avukatı Erdoğan Tunç, ses kaydına ilişkin şunları söyledi:

“Geçen celse sunulan ilk ses kaydını AFAD görevlisi olmayan biri vermişti. Bu ses kaydını doğrulayan yeni 4 farklı ses kaydı var. Bunları ismini vermek istemeyen bir AFAD görevlisi verdi. Ses kayıtlarının sunulduğu CD’de AFAD görevlilerinin ses kaydı olduğu söyleniyor. Ses kayıtlarını dinledim. İki önemli unsur dikkatimi çekti. Biri diğerine soruyor ‘kiler meselesi nedir bilgin var mı’ diye. Diğeri de ‘evet bizimkiler ilk gün görmüşler nasıl olsa bırakılacak diye müdahale etmemişler.’ Bizimkilerden kastının AFAD’da görevli bir kaç başka kişi olduğunu düşünüyorum. Diğer ses kaydında “biz avukat yerinde olsak ekiplerdekileri çağırır görüşürdüm.’ diyen birine diğeri ‘avukat çağıramaz savcı çağırır’ diyor. Diğeri de ‘biz konuşmayız, avukat ses kaydı alır’ diyor”

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sanıklardan Yusuf Aydemir, suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını öne sürerek, “Defalarca söyledim, katilin bulunmasını istiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

7 SANIK BERAAT ETTİ

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyerek, beraat talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi değerlendirerek, tutuksuz yargılanan 7 sanığın beraatine karar verdi.