Gündem

Dengeler değişiyor! Meteoroloji’den son dakika hava durumu tahmini! Geri gelecek, birçok yerde görülecek…

Meteoroloji‘nin yapmış olduğu son hava durumu değerlendirmelerine göre Türkiye, ani soğuk havaların ardından yeniden sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Halk tabiriyle ise ‘Pastırma Sıcakları’ geliyor. Son verilere göre, hafta sonu itibariyle Kıyı Ege ile Akdeniz’de hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-6 derece altında seyreden hava sıcaklıkları giderek artacak.

İŞTE İL İL HAVA DURUMU

Ankara’da hava sıcaklıklarında hissedilir bir artış olacak. Sıcaklıklar 26 dereceye kadar çıkacak. En yüksek sıcaklık ise 10 Ekim Pazar günü bekleniyor.

İzmir’de hava sıcaklıkları 28 ile 30 arasında olacak. 12 Ekim Salı gününden itibaren ise sıcaklıklar düşecek ve yerini yağışlı havaya bırakacak.

Hava sıcaklıkları İstanbul’da 22 dereceye kadar yükselecek. Yarından itibaren yağışlı bir hava olacak.

Antalya’da hava sıcaklıkları pazar gününe kadar 27-29 derece arasında olacak.

Adana’da ise hava sıcaklıkları hafta boyunca 30 derecenin üstünde olacak. En yüksek sıcaklık ise 34 dereceyle hafta sonu yaşanacak.

Bursa’da hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar çıkacak. Ancak kenti haftaya yağışlı bir hava bekliyor.

Erzurum’da hava sıcaklıkları hafta sonunda 20 dereceye kadar çıkacak.

Isparta’da da hava sıcaklıkları 27 dereceye kadar çıkacak. Güneşli hava 12 Ekim Salı’dan itibaren yerini yağışlı havaya bırakacak.

Konya’da hava sıcaklıkları hafta sonu 3-4 derece artacak. Kentte en yüksek sıcaklığın 26 derece olması bekleniyor.

Bartın da hava sıcaklığının artması beklenen şehirlerden. Hafta sonu şehri güneşli bir hava bekliyor, sıcaklıklar 20 derecenin üzerinde olacak.

Tekirdağ’da ise hafta boyunca yağışlı bir hava etkili olacak. Osmaniye’de hava sıcaklıkları 34 dereceye kadar çıkıyor.