DünyaGenelGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanları

Almanya’dan dev iş imkânı! 270 bin kadın erkek vasıflı işçi alımı gerçekleşecek! İŞKUR yurtdışı istihdam

Avrupa’nın Türk göçmenlere en güzel imkânları sunan ülkesi Almanya‘da güncel olarak büyük bir iş gücü açığı mevcut. Resmi olarak 270 bin kadın erkek vasıflı eleman ihtiyacını açıklayan hükümet, özellikle pazarlama, mimar, mühendis, yazılım geliştiriciler, sağlık elemanları, ekonomistler, müşteri temsilcilerine ve fabrika işçileri şeklinde işçi alımı yapacak. Ayrıca İŞKUR üzerinden de yurtdışı istihdamı gerçekleşiyor. İşte kariyerinde yurt dışına açılmak isteyenler için Almanya‘da çalışma fırsatı…

Mart 2020 yılından beri Nitelikli İş Gücü Göç Yasası doğrultusunda mesleki eğitim görmüş, AB vatandaşı olmayan yabancıların Alman iş piyasasına girişi kolaylaştı.

İŞTE EN ÇOK İŞÇİ ARANAN MESLEK GRUPLARI

Yazılım Geliştiricileri, Yazılım Mimarları, Programlamacılar,

Elektronikçiler, Elektrikçiler, Elektrik Tesisatçıları,

Sağlık Elemanları ve Hasta Bakıcıları,

IT Danışmanları, IT Analistleri,

Ekonomistler, İşletmeciler,

Müşteri Temsilcisi, Müşteri Danışmanı,

Fabrika İşçisi,

Pazarlama Elemanları, Pazarlama Asistanları,

Mimarlar, İnşaat Mühendisleri.

İŞKUR YURTDIŞI İSTİHDAM

İŞKUR tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yurtdışı istihdamı;

“Türk ve yabancı firmaların yurtdışındaki işlerinde çalıştırmak amacıyla verdikleri işgücü istemlerinin karşılanmasını; yurtdışında çalışmak için başvuran iş arayanların işlemlerinin yerine getirilmesini; firmaların işgücü ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilan izninin verilmesini; özel istihdam bürolarının yurtdışı istihdam hizmetlerinin düzenlemesine ilişkin işlemlerini; yurtdışı hizmet akitlerinin düzenlenmesi ve onaylanmasını; işçi ve işçi ailelerinin pasaport işlemlerini kapsamaktadır.”

Firmalar, yurtdışı iş gücü istemlerini Kurum kayıtlarından karşılamak veya yurtdışından aldıkları işlere kendi işçilerini götürmek ve sözleşmelerini onaylatmak için doğrudan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine/Hizmet Merkezlerine başvuruyorlar. İşgücü isteminin karşılanması ya da ilan izni için firmaların bazı belgeleri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine/Hizmet Merkezlerine ibraz etmeleri gerekiyor. İŞKUR yurtdışı istihdam için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

https://www.iskur.gov.tr/isveren/yurtdisi-istihdam/

KAZANCI EN YÜKSEK MESLEKLER

Araştırmacılar

Pilotlar

Genel Müdür veya Müdireler

Hekimler

Ekonomi Mühendisleri

KAZANCI EN DÜŞÜK MESLEKLER

Vücut Bakımı

Çiçekçilik

Gıda Maddesi Satışı

Gastronomi

Temizlik.

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET

2021 yılı için minimum aylık maaş 1,584.00 Euro olarak belirlendi. Bu da yaklaşık olarak 16 bin TL’ye denk geliyor. Siz de çeşitli yurtdışı iş arama sitelerinden Almanya bağlantılı ilanları inceleyebilir, uygun pozisyonlara başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.