EkonomiGenelGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! 5 büyük markete yasak mı geliyor? BİM, ŞOK marketler için son durum ne?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 5 büyük zincir market içi yaptığı fahiş fiyat açıklamasının ardından gözler de bu zincir mağazalara çevrildi. BİM, A101, ŞOK, Carrefour ve Migros olarak açıklanan bu zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanması söz konusu.

Fahiş fiyat artışlarının nedeni olarak marketlerin kendilerini hedef gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından zincir marketlerin hisselerinde müdahale endişesi ile sert düşüşler yaşanmıştı ve bu marketler yaşanan artışın kendilerinden değil; enflasyondan kaynaklandığını savunmuştu.

Süreçte zincir mağazalara müdahale amacı ile Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Yasası çıkarılacağı ilan edilmişti. Bu yasa kapsamında da beş büyük zincir markette bazı ürünlerin satışlarına yasak geleceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Tarım Kredi Kooperatiflerine ait 1000 yeni market açılacağını da duyurdu.

2 Yorum

  1. Seçim mi var şaka mı duyduklarıma beş hile katılarak yapılmaz inşaAllah çıkmaz ayın son günü olmasında haberlerden çok faaliyet lazımda

  2. Hükümetin doların ateşini düşürmesi gerekiyor ama malesef görüyoruzki faizi düşürecez sevdasına doların ateşini yükseltiyorlar yanlış politika yatırımcıyı dolara altına yönlendirmek ne kadar doğru Türklirasının degeri düşüyor maaşlar enfilasyon karşısında eriyor acilen dolar düşürülmeli gerekirse serbest piyasa ekonomisinden vazgeçilmeli italat yerine öncelik içpiyasaya verilmeli halkın alım gücü düşmeden yapiĺmalı