EğitimGündem

8 şehirde yüz yüze eğitime koronavirüs engeli geldi! Türkiye genelinde okullar yeniden kapanıyor mu

Koronavirüs salgını kapsamında sonbaharın gelmesi ile birlikte koronavirüs vaka sayısında çok önemli bir artış oldu. Toplumsal bağışıklık oranı için yapılan aşı çalışmaları hız kazandı ve bu dönemde okullarda yaşanabilecek vaka artışlarından dolayı vatandaşlar uzaktan eğitim konusunda tedirginlik yaşıyor.

KORONAVİRÜS ENGELİ

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) tarafından yüz yüze eğitim raporu hazırlandı. Bu rapor kapsamında pozitif test nedeni ile Kocaeli’de en az 98, Mersin’de en az 80, Çanakkale’de en az 68, Bolu’da en az 32 sınıfta öğrenim gören öğrencilerin karantinaya alındığı belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Konu ile ilgili olarak söz konusu raporda yapılan açıklamada “Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi’nde 9 öğretmene pozitif tanısı konulurken en az 150 öğrenci temaslı ve 5 sınıf karantinaya alındı. Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde 16 öğrenciye pozitif tanısı konuldu, en az 189 öğrenci temaslı ve 8 sınıf karantinada. Bu okullarda yaşanılan sorunlar ülke genelinde tüm okulların gerçekliği” ifadelerine yer verildi. Bununla birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’de okullarda koranavirüs vakalarının çok daha vahim durumda olduğu iddia edildi.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında o”kullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim gün sayısı düşecek mi?” sorusuna da yanıt verdi. Bakan Özer bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacağımızı ve okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim”