EkonomiGündem

Otomobil sahipleri dikkat! 1 Aralık’a kadar yaptırmanız gerekiyor! Yaptırmayan sürücülere 835 lira ceza verilecek

Arabası olan herkesi ilgilendiren bir haber paylaşıldı. Bu doğrultuda 1 Aralık tarihi itibari ile kolluk kuvvetleri tarafından yapılacak denetimlerde kış lastiği olmayan sürücülere para cezası para cezası kesileceği ifade edildi. Ayrıca konu ile ilgili olarak ceza hususi araç sahipleri için değil ticari araç sahipleri için uygulanacağı vurgulandı. Bu doğrultuda özel araç sahiplerinin can ve mal güvenliğinden dolayı kış lastiği kullanmaları öneriliyor.

1 ARALIK İLE 1 NİSAN ARASI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamada 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğu bildirilmişti. Geçen sene ile bu sene de aynı tarihlerde kış lastiği uygulamasının başlayacağı bekleniyor.

835 LİRA PARA CEZASI

Bu sene kış lastiği takmamanın cezası 835 TL olarak belirlendi. 2022 yılı Ocak ayı ile beraber kış lastiği cezasına güncelleme gelebilir. Ancak hususi araç sahipleri için kış lastiği zorunluluğu bulunmuyor. Yalnızca trafikte can ve mal güvenliği için kış lastiği takılması öneriliyor.

KIŞ LASTİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kış lastiği alırken dikkat edilmesi gerekenler de paylaşıldı. Bu doğrultuda vatandaşlar kış lastiği alırken bunlara dikkat etmelidir:

Seçilen Kış Lastiğinin mutlaka;

Aracın tüm tekerleklerine takılması,

Üzerinde “Kış Lastiği” sembolünün olması

Üretim Yılı ve Ayının kontrol edilmesi,

Garanti şartlarının öğrenilmesi gerekir.