Gündem

Koronavirüsün biteceği tarih açıklandı!

Bilim kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre koronavirüsün biteceği tarih duyuruldu. Ancak Özlü, açıklamasında bu kış ayının zorlu geçeceği fakat önümüzdeki yıl koronavirüsün aşılamanın etkisi ile gribal enfeksiyona dönüşeceğini söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarının zor geçeceğini ancak aşılama sayesinde bahar aylarında normale dönebileceğimizin müjdesini verdi.

BULAŞMA İÇİN ÇOK UYGUN ORTAMLAR

Okulların açılması ile birlikte 30 milyona yakın kişi bir anda evlerden hareket haline geçtiğini ifade eden Özlü, “Türkiye’de öğrenci sayısı nüfusa oranla oldukça fazla. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve okul görevlilerini de eklersek yaklaşık 30 milyona yakın evde oturan insan bir anda hareket haline geçti ve haftanın 5 günü kapalı mekanda en az 40 kişi bir araya geliyor. Bulaşma için çok uygun ortamlar” dedi.

Üniversite öğrencilerinde aşı ve maske uyumunun çok düşük olduğunu vurgulan Özlü, sözlerine, “Bu artışı önlememiz gerekiyor. Bunun en önemli tarafı aşılama, maske ve olabildiğince kalabalık, kapalı alanlardan uzak durmak. Ancak işin garip tarafı özellikle üniversite öğrencilerinde aşı ve maske konusunda uyum çok düşük. Öğrencilerimiz maske kullanmıyor ve birbirlerine yakınlar. Bu durumda bulaşın olmaması mümkün değil” şeklinde devam etti.

2022 YILINDA KORONAVİRÜS GRİBAL ENFEKSİYON OLACAK

Özlü, önümüzdeki yıl artık koronavirüsü gribal enfeksiyona dönüşebileceğini belirterek şunları söyledi:

“2022 için olumlu bakıyorum. Geçtiğimiz yıl evimizden çıkamıyorduk ve geçen seneki kaotik durum bu sene yok ama sonbahar ve kış aylarının da zor geçeceğini düşünüyorum. Üniversite ve okulların açılması ile havaların da soğumasıyla birlikte vakaların artacağını düşünüyorum. Bunu önleyebiliriz ancak zor gözüküyor. 2022 yılında bahara doğru aşılanmanın da artmasıyla birlikte mesafe alınacağını düşünüyorum. Sıradan bir gribal enfeksiyona dönüşmesini umut ediyorum”