EkonomiGündem

EPGİS’ten tedirgin eden açıklama: Benzin, motorin ve LPG için büyük zam! Yeni zamlar cep yakacak

Dolar kurundaki yükselişlerin de etkisiyle akaryakıt ürünlerine zam yapıldığı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklanmıştı. EPGİS tarafından bir açıklama daha yapıldı ve akaryakıt zamları hakkında kamuoyu bilgilendirildi.

ÖTV ORANI

EPGİS tarafından yapılan açıklamada devletin akaryakıt ürünlerindeki ÖTV oranlarına ilişkin bilgiler verildi. Yapılan açıklamada güncel ÖTV düzenlemesinin ardından benzinin litre fiyatında 2,30 TL, motorinin litre fiyatında 2,05 TL ve LPG oto gazın litre fiyatında 1 TL ÖTV alındığı belirtilerek akaryakıtta kalan ÖTV miktarları ise yalnızca benzinin litresinde 0,23 TL olarak duyuruldu.

YENİ ZAMLARA KESİN BAKILIYOR

EPGİS tarafından yapılan bu açıklamanın anlamının ne olduğuna dair vatandaşlar merakla araştırma yaparken sektör uzmanları tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada maliyet artışlarından dolayı artık akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV oranlarında sınıra gelindiği belirtilerek bundan sonra yapılacak zamlar direkt olarak vatandaşların ceplerini etkileyeceği vurgulandı.

Petrol fiyatlarındaki artışlar ve dolar kurundaki yükseliş nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yeni zamların gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. EPGİS tarafından yapılan açıklamada ÖTV miktarı yalnızca benzinde kaldı ve tutar 0.23 kuruş olduğu bildirildi.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Akaryakıt fiyatlarına zam hakkında bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.