GenelGündem

Bugün öğle saatlerinde dışarıda olacaklar dikkat! Çok kuvvetli yağış ile sel geliyor, tüm önlemlerinizi alın…

Bugün (12 Ekim Salı) günü için Meteoroloji’den yeni bir sel uyarısı geldi! MGM özellikle batı kesimde yaşayanları kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel riskine karşı uyardı. Yağışların bugün öğle saatlerinde Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İşte bugünün hava durumu…

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ve Ege ile Batı Akdeniz’in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bugün öğle saatlerinde Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bugün sabah saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi ve Ege ile Batı Akdeniz’in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÖĞLE SAATLERİ:

AKŞAM SAATLERİ: