EkonomiGündem

Paris anlaşması geliyor! Artık aldığımız nefes bile değişecek: Benzinli ve dizel otomobiller trafikten çekiliyor

Paris İklim Anlaşmasının Türkiye tarafından imzalanması ile birlikte üretimden sofradaki sebzeye, attığımız adımdan düğünlere ve hatta aldığımız nefese kadar hayatımızda birçok değişiklik olacağı yeni bir dönem başlayacağı ifade edildi.

ANLAŞMA İLE NELER GELECEK?

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz bu anlaşma hakkındaki detayları bugünkü köşesine taşıdı. Bu doğrultuda yeni kalkınma modeli geleceği gibi kolay kredi için de girişimler yapılacak. Ayrıca çevre dostu şehirler de anlaşma da yer alırken enerjide yeşil dönüşüm yapılacak.

Arıtma tesisleri ile birlikte sıfır emisyonlu binalara yönelinecek. Bununla birlikte aldığımız nefesin bile değişeceği ifade edilerek benzinli ve dizel otomobillerin piyasadan çekileceği belirtildi.

BENZİNLİ VE DİZEL ARAÇLAR PİYASADAN ÇEKİLECEK

Önder Yılmaz bugünkü köşesinde benzinli ve dizel otomobillerin piyasadan kaldırılmasına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

– Fosil yakıtlar kapsamındaki benzin ve dizel araçlar piyasadan çekilecek. Daha fazla hibrit ve elektrikli araç kullanılacak. Otomotiv sektörü bu dönüşümü sağlamak zorunda kalacak. Türkiye daha çok elektrikli araç üretimi ve ithali gerçekleştirecek. Kamudaki kiralanan araçların Türkiye’de üretilme zorunluluğu var. Hibrit ve elektrikli araçlar da kriterler arasına girecek. Böylece ulaşımdan kaynaklı yüzde 40’lara varan hava ve çevre kirliliği gittikçe azalacak.

– Hibrit ve elektrikli araçlara yöneliş oto sanayisine de yansıyacak. Benzin ve dizel araç tamircileri artık elektrikli araç tamircilerine dönüşecek. Teknik tamir bilgilerini bu yönde revize edecek.

Bir Yorum

  1. Nefes paris anlaşmasıyla dizel ve benzini ortadan kaldırmakla olmaz nefes nasıl alınır bilmiyormusunuz! Fiyatları düşürün bakın nasıl nefes alıyoruz