EkonomiGündem

Avustralya’da çalışmak isteyenler dikkat! Türkiye’den işçi alınacak! Yüksek maaş ve Avustralya’da yaşam imkanı

Pandemi süreci birçok ülkeyi olumsuz etkilerken ekonomik anlamda bazı çöküntüler yaşandı. Bu doğrultuda Avustralya’dan çeşitli haberler geldi. Çeşitli açıklamalar yapıldı ve bu açıklamalarda hastanelerde görevli personelin üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla, yurt dışından yüzlerce personel alımı yapılacağı ifade edildi.

1000 SAĞLIK ÇALIŞANI ALINACAK

Avustralya’da corona virüsü salgınının sağlık personellerinin üzerinde arattığı baskı nedeniyle yeni bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda yurtdışından doktor, hemşire, ebe ve yardımcı sağlık profesyonellerinden oluşan yüzlerce personel alımı yapılacak.

Bu kasamda açıklamada bulunan Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Martin Foley, Victoria’daki hastanelerde görevli personelin üzerindeki baskıyı hafifletme 1000 sağlık çalışanı alacaklarını açıkladı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Sağlık Bakanı Foley açıklamalarında önümüzdeki haftalarda hastaneye artışların artması riski göze alınarak acil olmayan ameliyatların bazı bölgelerde iptal edileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Victoria’da yasakların kaldırılmasıyla birlikte önümüzdeki birkaç ayın tüm sağlık çalışanlarımız için inanılmaz derecede zor olacağını biliyoruz. Victoria’da ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, Kovid-19’la mücadelemizin bel kemiğidir, onları desteklememiz ve desteği mümkün olan her şekilde devam ettirmemiz gerekiyor.”