EkonomiGündem

2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin son dakika duyurdu! 2022 asgari ücret zammı belli oldu mu?

2021 yılının son aylarına girilirken, “Asgari ücret 2022 ne kadar olacak” sorusu gündemdeki sıcaklığını arttırırken vatandaşlar tarafından çeşitli araştırmalar yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında yakın zamanda görüşmelerin başlayacağını belirtti ve “Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecektir” dedi.

“ADALET MEKANİZMASI İŞLEYECEK”

Milyonlarca çalışan tarafından “Asgari ücret 2022 ne kadar olacak?” sorusunun yanıtı araştırılıyor. Türk-İş toplantısına katılma üzere Afyonkarahisar’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaptı ve açıklamalarında yakın zamanda asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını belirterek “Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecektir” dedi.

Türk-İş’in Bölgesel Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Semineri Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Bir termal otelde gerçekleştirilen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuşmacı olarak katılırken asgari ücret ile yaptığı açıklama dikkat çekti.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Bakan Vedat Bilgin burada önemli bir konuşma yaptı. Bakan Bilgin burada yaptığı açıklamalarında asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. O sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda o bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir.

“ÖRGÜTSÜZ ÇALIŞANLARIN HAYATLARININ DÜZENLENMESİ”

Ama esas etkisi de özel sektördeki ücret seviyesini bilhassa örgütsüz çalışanların ücret seviyesinin reel olarak değiştiren etkileyen durumdur. O yüzden asgari ücret grubu çok önemlidir. Demokratik ülkelerde toplumsal dengeleri düzenleyecek bir opsiyonu vardır. Bu bakımda da önümüzdeki günlerde asgari ücret sürecinde bu sosyal politika aracını en uygun şekilde kullanarak bilhassa örgütsüz çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecektir.”