EğitimGündem

MEB müjdeli haberi resmen duyurdu! Öğrencilere ücretsiz tablet dağıtılacak: Online eğitime mi geçiliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında temel eğitimde 100 bin, ortaöğretimde ise 40 bin basılı kaynağı ve 1000 adet bilgisayar tablet dağıtılacağını belirtti. Bakan Özer açıklamalarının devamında tablet ve yardımcı kitap dağıtımına ilişkin bazı bilgileri paylaştı.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACI İLE

Konu hakkında açıklamalarda bulunana Bakan Özer yardımcı kaynaklar hakkında bir takım söylemler var. Millî Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz yıllardan beri tüm okullar, tüm sınıflar ve kademelerde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için kitapları ücretsiz olarak dağıttığını bildirdi ve şöyle devam etti:

BAKAN ÖZER’İN AÇIKLAMALARI

“Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu ders kitaplarına ilaveten her ayın ilk haftasında dağıtılan destekleyici yardımcı kaynak etkinlik kitapları, fasiküller öğretmenlerimizin kullanacağı materyallerle ilgili ciddi çalışma yaptık.

Her ayın ilk haftası bunları elektronik ortamda tüm öğrencilerimizin, tüm öğretmenlerimizin kullanımına ücretsiz açıyoruz. Bugün bir sürpriz yaptık ve Ağrı’da temel eğitimde bu materyallerden yüz bin, orta öğretimde ise 40 bin adet bastırarak tüm öğrencilerimize bugün itibariyle ücretsiz dağıtmaya başladık. Aynı zamanda bin adet tablet dağıtacağız”

ONLİNE EĞİTİME Mİ GEÇİLİYOR?

Tablet dağıtımı haberinin ardından akıllara online eğitime mi geçileceği konusunda soru işaretleri oluştu ancak Milli Eğitim Bakanlığının fırsat eşitliğinin sağlanması amacı ile hayata geçirdiği proje kapsamında dağıtım yapıldığı belirtildi.