Ekonomi

Çocuğu olanlar dikkat! 1.259 TL yardım yapılıyor! Kimler bu yardımdan yararlanabilecek?

Devlet çocuklar için her ay 1.259 TL yardım yapıyor. Çocukların korunması ve desteklenmesi için verilen hizmetlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti de bu yardımlar arasında bulunuyor.

SED ödemeleri kapsamında her ay ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına 1.259 TL ödeme yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL ödeme verildiğini duyurdu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bu ay için toplam da 170 milyon 596 bin TL yardım yapılacağını söyleyen Bakan Yanık, ödemelerin 15 Ekim tarihine kadar tamamlanacağının altını çizdi.

Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ailelere ilaç gibi gelen bu yardım için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü, e-Devlet ya da sosyal hizmetler merkezleri üzerinden yapılıyor.

KİMLER BU ÖDEMEDEN YARARLANABİLECEK?

Başvuru yapıldıktan sonra aile sosyolog ve psikologlardan oluşan uzman ekip ile görüşüyor. Ekip ailenin evine giderek,gelirin gerçekten olup olmadığına, çocuğun öğrenci belgesine ve okuluna bakılıyor. Yardımlar aile uygun görülmesi durumunda her ay hesaplara yatırılıyor.