EkonomiGündem

Sektör temsilcilerinden peş peşe açıklama geldi! Şu anda 200 kişiye ihtiyaç var! 4 bin TL maaş, yol ve yemek parası verilecek ama personel bulunamıyor

Amasya Valisi bir açıklama yapmış ve bu açıklama gündem olmuştu. Vali Mustafa Masatlı açıklamalarında “4 bin liraya çalışacak eleman bulamıyoruz, iş arayan varsa gönderin” ifadelerine yer vermişti. Bunun üzerine sektör temsilcilerinden de bir açıklama yapıldı. Bu doğrultuda Amasya Mermer ve Madenciler Derneği Başkanı Ufuk Şeker bir açıklama yaparak şu an 200 kişiye hazır iş olduğunu ancak eleman bulunamadığını belirtti.

PERSONEL BULUNAMIYOR

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın mermer ve çeşitli sektörlerdeki fabrikaların eleman ihtiyacıyla ilgili sözlerinin gündem olduğu kentte mermer firmalarına ilişkin bir açıklama daha gelirken 200 kişiye hazır iş olduğu ancak çalışacak personel bulunamadığı belirtildi.

Amasya Mermer ve Madenciler Derneği Başkanı Ufuk Şeker, Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın sözleriyle gündeme gelen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve yaklaşık 4 bin TL maaş verildiğini belirterek 200 kişiye hazır iş olduğunu belirtti.

HAZIR 200 KİŞİYE İHTİYAÇ VAR

Ayrıca Ufuk Şeker açıklamalarında “Yaklaşık 4 bin TL maaş veriyorlar. Ancak çalışacak eleman bulunamıyor ya da iş beğenmiyorlar” sözleri gündem olan Amasya Valisi Masatlı’ya sektörün kanayan yarasına değindiği için teşekkür eden Ufuk Şeker, “Bölgemizde 20’nin üstünde mermer ve maden sektöründe faaliyet gösteren firma bulunmaktadır. 1500’den fazla kişi de istihdam edilmektedir. Şu an 200 kişiye hazır iş var. Ama maalesef eleman bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

MESAİ ÜCRETLERİ DE VAR

Ufuk Şeker açıklamalarının devamında yurt dışına ürün satan bazı firmaların eleman yetersizliği nedeniyle vardiya artıramazken üretimde dünya standartlarındaki makinelerin kullanıldığını belirtti ve sektörde yeni işe giren bir kişiye asgari ücretten başlayıp 4 bin lira civarına kadar maaş verildiğini belirtti. Ayrıca Şeker, bunun içinde yol ve yemek ücretlerinin de verileceğini belirtti. Bunun dışında mesai ücretleri de bulunuyor.