EkonomiGündem

AK Partili Erdoğan’dan tartışma yaratacak açıklama: Zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir

AK Partili eski Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, ülkedeki zamları değerlendirdi ve tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Hüsnüye Erdoğan açıklamalarında “Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99’du, şu anda 2.33. Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir” ifadelerini kullandı.

DİLE GETİRİLDİĞİ KADAR ZAM GELMEDİ

25. ve 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan bir TV programına katıldı ve gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı. Erdoğan, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunurken; doğal gaz, elektrik ve akaryakıta muhalefetin büyüttüğü ve sürekli dile getirdiği kadar bir zam gelmediğini savundu.

MİNİ MİNİ ZAM GELMİŞTİR

Burada Hüsnüye Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99’du, şu anda 2.33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Avrupa’ya bakıyorsunuz, İngiltere’ye vesaire… Hollanda, İsveç’te 3 kat artmış fiyatı. Elektrik ile ilgili de fiyatlar en az Türkiye’de. Avrupa ülkelerinde fiyatlar iki katı. Türkiye, pandemi sürecinde kazananlar sınıfında yer aldı. Bunun en güzel örneği de büyüme rakamları.

Yahu kardeşim büyüyen bir ülkeyiz yani. Doğal gaz ve elektrik zammını muhalefetin şişirdiğini düşünüyorum. Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda. Girdi neyse, bir miktar yansıması olacak. Kaleciye top gelince biraz yumuşatır ya göğsüyle, hükümet şuan aynen öyle yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ben biliyorum, onun şefkatini, merhametini, milletimize olan sevgisini, bağlılığını, sevdasını… O, topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor. Taşıyamayacak hale gelince de yükü mecburen yansıtıyor.”