EkonomiGenelGündem

Müjde resmen verildi! Devletten ihtiyaç sahibi ailelere tam destek! Her ay maaş alır gibi ödeniyor, geri ödemesi yok…

İhtiyaç sahiplerine her ay ödenen karşılıksız, geri ödemesiz devlet destekleri, bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar tarafından sürekli araştırılıyor. Şartları karşılayan ve başvuru yapan herkesin yararlanabildiği bu ödemelerden halihazırda binlerce kişi yararlanıyor. Karşılıksız olarak, maaş alır gibi alınan devlet destekli ödemeler birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. Yılda 12 kez olmak üzere her ay verilen bu ödeme için ise bazı şartlara uygun olmak gerekiyor. İşte devletten her ay 1800 TL’ye varan karşılıksız maddi desteğe ilişkin detaylar…

MUHTAÇ KİŞİLER İÇİN EVDE BAKIM PARASI

Evde bakım maaşı veya parası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli şekilde hak sahiplerinin hesabına yatırılan devlet ödemelerinden biri olarak biliniyor. Evde bakım parası alabilmek için evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere bakmak gerekiyor. Bu kişilerin aileleri başvuru yapmaları halinde gereken şartları taşımaları durumunda her ay düzenli maaş alabiliyorlar.

Evde bakım maaşı alabilmek için ise hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı bulunuyor.

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURULARI

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların il ve ilçe merkezlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor. Engelli hasta ve yaşlı kişilerin ailelerine ödenen maaşlardan faydalanabilmek için engelli olan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış raporunun da teslim edilmesi zorunlu olarak kaydedildi.

Bakım maaşı almak için bakılan kişinin tek başına yemek yeme, tuvalet ve giyinme gibi günlük temel ihtiyaçlarını sağlayamıyor olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca engelli bakım maaşını alabilmek için Devlet Hastanesinden alınacak engelli raporunda olması ve raporda hasta kişinin en az yüzde 50 engelli sayılması gerekiyor. Alınacak bu raporda ‘Çok İleri Düzeyde Özel Gereksinimi Var, Belirgin Düzeyde Özel Gereksinim Var(BÖGV) ve Özel Koşul Gereksinimi Var’ gibi ifadelerden en az birinin mutlaka geçmesi şartı bulunuyor.

Her ayın 15’inde başlayan ödemeler bu ay da 15 Ekim itibariyle başladı. Şartları taşıyan ve başvurusu olumlu sonuçlanan herkes 1800 TL’ye varan karşılıksız, geri ödemesiz destekten yararlanabilecek.

4 Yorum

    1. Şehir hastanesi nezaman tıbbi sekreterlik hasta kabül sekreterler ne zaman alınacak