EkonomiGündem

Bakanlık sosyal yardım paketini duyurdu! Vatandaşların hesabına 1.797 lira yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulunarak ödemelerin başladığını belirtti. Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemelerini hesaplara yatırıyoruz.”

HESAPLARA 1797 LİRA YATACAK

Son dakika! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yazılı açıklamasında, bakıma ihtiyacı olan engelli kişilerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu, ‘Evde Bakım Yardımı’ kapsamında hak sahibi başına aylık 1797 TL 97 kuruş ödeme yapıldığını anımsattı.

Bakan Yanık açıklamalarında engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz.”

530 BİN KİŞİYE YARDIM

Açıklamalarında bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa ‘Evde Bakım Yardımı’ yapıldığını belirten Bakan Yanık “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL ‘Evde Bakım Yardımı’ ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.