EkonomiGündem

Benzin, motorin ve LPG’li araç sahiplerine darbe üstüne darbe! Akaryakıt fiyatlarına çok büyük bir zam daha

Dolar kurundaki hareketlilik ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarındaki zamları da beraberinde getirirken önceki gün benzin ve motorin fiyatlarına çok büyük zam yapılmıştı. Bunun yanı sıra motorin grubuna 23 kuruşluk daha zam yapılması bekleniyor. Ayrıca bu konu hakkında sektör temsilcileri açıklama yaptı ve önümüzdeki günlerde zamların devam edebileceği belirtildi.

23 KURUŞLUK ZAM BEKLENİYOR

Akaryakıta önceki gün gelen 40-41 kuruşluk zammın ardından 23 kuruşluk yeni bir zammın da yarından itibaren geçerli olacağı iddia edildi. Akaryakıt istasyonu işletmecisi Mehmet Ali Şanver, sektörde, akaryakıttaki fiyat artışlarının süreceğinin konuşulduğunu belirterek “Yakın zamanda iki haneli olması beklenilen fiyatlar için pano değişikliği yapılıyor” dedi.

YÜZDE 50’YE YAKIN ZAM

Şanver açıklamalarının devamında “Son yapılanlar ve beklenen zamlar gerçekleşir ve akaryakıtta sıfırlanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de geri getirilirse pompaya yansıyan toplam artış yaklaşık yüzde 50’ye yakın olur” ifadelerini kullandı.

Şanver, zamların akaryakıt istasyonlarındaki sayaç ve fiyat panolarına da yansıyacağını vurguladı ve beklenen zamların geldiğinde rakamların tek haneden çift haneye çıkacağını bu doğrultuda panoların değişeceğini ifade etti.