EğitimGündem

Ekim ayının sonunda yüz yüze eğitimin bitmesi hakkında MEB’den flaş açıklama! Vaka sayısı artıp karantina başlayınca Bakan Özer resmen duyurdu

6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim süreci, kesintisiz olarak devam ederken vak sayısının artışına paralel olarak yüz yüze eğitim biter mi ve okullar kapanır mı sorularına da yanıt aranmaya başlandı. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda yüz yüze eğitim sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında 2021-2022 Akademik Yılı’nın ülkemize hayırlı olmasını diledi ve şöyle devam etti:

“Koronavirüs nedeniyle eğitim alanında da büyük zorluklar yaşadık. Eylül ayının başından itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtık. 71 bin okulumuzun tamamı açıktır. Sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir.

Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz.”

OKULLAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen “Vakalar artsa okullar kapatılır mı?” sorusuna da yanıt verdi. Bakan Özer açıklamalarında okulların kapanmasının mümkün olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD’de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD’de şuan okulların %2’si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok.

TÜRKİYE’DE KAPANAN SINIF ORANLARI OLDUKÇA DÜŞÜK

6 Eylül’den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1’in altında görünüyor. 25 Eylül tarihinden sonra yüzde oranının negatife düşme oranı artıyor, yani kapanan okullar gittikçe açılmaya başlıyor. Amerika’daki okulların yüzde 2’si kapalı. Türkiye’de kapanan sınıf oranları bile oldukça düşük.”