Spor

Beşiktaş Galibiyete Hasret!

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında Beşiktaş, sahasında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’a 4-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadeleyi Sporting Lizbon 4-1 kazandı. Sporting Lizbon’a galibiyeti getiren golleri 15. ve 27. dakikalarda Coates, 44. dakikada penaltıdan Sarabia ve 90. dakikada Paulinho kaydetti. Temsilcimiz Beşiktaş’ın tek golü 23. dakikada Larin’den geldi. Bu sonuçla Temsilcimiz 3. hafta sonunda henüz puanla tanışamadı. Sporting Lizbon ise ilk galibiyetini alarak 3 puana yükseldi.

C Grubu 4. maçında Beşiktaş bu kez deplasmanda yine Sporting Lizbon’a konuk olacak.

Sporting’in Kornerlerine Engel Olamadık

Siyah – beyazlılar, ilk yarıda rakibinin kullandığı kornerlerden gelen gollere engel olamadı.

Sporting, önce 15. dakikadaki korner organizasyonunda ön direğe yapılan ortanın arkaya aşırtılması sonucunda Coates’in tamamlamasıyla 1-0 öne geçti. Ardından Portekiz ekibi, 27. dakikada birebir aynı organizasyonla ve yine Coates’in kafa vuruşuyla durumu 2-1’e getirdi.

Sonrasında ise 43. dakikada kullanılan kornerde Coates topa yükseldi ve kafa vuruşunda top, Vida’nın eline temas etti, hakem VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Sporting’in kazandığı penaltıyı 43. dakikada Sarabia gole çevirdi.

Pjanic 3 Maç Sonra Kadroda

Sporting Lizbon karşısında ilk 11’de görev yapan Miralem Pjanic, 3 maç sonra kadroda kendisine yer buldu. Sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ndeki Ajax maçında forma giyemeyen Pjanic, Süper Lig’de ise Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarını kaçırmıştı.

Teixeira İlk Avrupa Maçına Çıktı

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Alex Teixeira, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçına çıktı. Teixeira, sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ve Ajax maçlarında kadroda yer alamamıştı.

Sakatlığı nedeniyle Süper Lig’de Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor karşılaşmalarında oynayamayan Brezilyalı futbolcu, bu sezon 3. kez ilk 11’de şans buldu.

Bu sezon VavaCars Fatih Karagümrük ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında aynı şansı yakalayan Teixeira; Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil oldu.

Beşiktaş: 1 – Sporting Lizbon: 4

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, De Souza, Ghezzal, Alex Teixeira (Dk. 80 Kenan Karaman), Pjanic, Larin (Dk. 73 Gökhan Töre), Batshuayi

Sporting Lizbon: Adan, Inacio, Coates, Feddal (Dk. 90+1 Neto), Porro, Nunes (Dk. 90+2 Bragança), Palhinha, Reis (Dk. 73 Esgaio), Sarabia (Dk. 84 Tomas), Paulinho, Gonçalves (Dk. 90+2 Nuno Santos)

Goller: Dk. 15 ve 27 Coates, Dk. 44 Sarabia (Penaltıdan), Dk. 89 Paulinho (Sporting Lizbon), Dk. 24 Larin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 25 Porro, Dk. 72 Inacio, Dk. 75 Feddal (Sporting Lizbon), Dk. 43 Vida, Dk. 47 Alex Teixeira, Dk. 58 Ghezzal, Dk. 90+4 Pjanic (Beşiktaş)