Gündem

Daha ölümcül ve daha bulaşıcı yeni virüs dünyaya duyuruldu! Herkesi şoke eden gelişme: İşte yeni hastalığın belirtileri

İngiltere’de ki bilim insanları yeni araştırmalarda bulundu. Bilim insanları Koronavirüs ailesinden olan Delta Varyantından daha ölümcül ve daha bulaşıcı yeni bir virüs tespit ettiklerini duyururken AY.4.2 adı verilen bu yeni varyantın, şu ana kadar kaç kişide görüldüğü ise henüz açıklanmadı.

DAHA ÇOK BULAŞICI

Covid-19 virüsünün en son çıkan bu varyant ile ilgili açıklamada bulunan Cambridge’deki Wellcome Sanger Enstitüsü’nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett, bu yeni virüsün delta varyantına göre yüzde 15-20 daha bulaşıcı olduğunu ve etki ettiği kişilerde çok daha fazla tahribat yarattığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak delta varyantı ile benzer belirtiler göstermiş olsa da, bu AY.4.2 adı verilen varyantın; hiç aşı olmamış kişilerin yüzde 88’inde, 2 doz aşı olmuş kişilerin yüzde 34’ünde görüldüğü ifade edilerek bu hastalığın çok daha zorlu solunum yetmezliğine sebep olduğu vurgulandı.

RAPOR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA AÇIKLANACAK

Yeni tespit edilen bu varyantın Biontech veya diğer aşılara karşı nasıl bir direnç gösterdiğine dair çalışmaların devam ettiği belirtilirek yeni varyant hakkında çalışmalar yapıldığı ve bu çalışma raporunun önümüzdeki haftalarda tamamlanabileceği ifade edildi. Bu konu hakkında ise University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux ise korkutan bir açıklama yaptı.

Balloux açıklamalarında ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2’nin pandeminin başlamasından bu yana en bulaşıcı corona virüs türü olabileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bu aşamada dikkatli olmamız gerekiyor. Britanya varyantın bu şekilde çıkış yaptığı tek ülke ve artmasının şansa bağlı bir demografik olay olduğunu yine de göz ardı edemem”

Francois Balloux, “AY.4.2, muhtemelen ‘Soruşturma Altındaki Varyant’ rütbesine yükseltilebilir” derken, “Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ona adlandırma sistemi altında bir Yunan harfi atayacaktır” diye konuştu.