EğitimGündem

25 Ekim’den sonra okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitim ay sonunda sona erecek mi?

Türkiye’de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınında milyonlarca öğrenci ve veli okulların kapanıp kapanmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda öğrenciler internet üzerinden 25 Ekim’den sonra okulların kapanıp kapanmayacağını araştırıyor. Yüz yüze eğitim ay sonunda sona erecek mi?

25 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısının yapılması bekleniyor. Kabine toplantısında okullarla ilgili kararın yanı sıra üniversitelerle ilgili konunun görüşülüp yeni bir karar alınacağı sosyal medyada konuşuluyor.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Özer, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında okulların kapanmayacağını, şu an için en güvenli ortamın okullar olduğunun altını çizmişti. Ancak her geçen gün artış gösteren vaka sayıları durumun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM SONA ERECEK Mİ?

Milli eğitim ve Sağlık Bakanı konuya ilişkin okulların şu anda kapanmayacağını ve hatta en son kapanacak yerler olduğunu söylemişti. Fakat milyonlarca öğrenci ve veli 25 Ekim tarihinde yapılması beklenen kabine toplantısından okulların kapanması ile ilgili bir kararın alınmasını bekliyor.